Woning in betonbouw

Waarom kiezen voor betonbouw?


Bouwen in beton wordt al langer toegepast in industriële omgevingen maar sinds enkele jaren begint ook de particuliere bouwmarkt de voordelen van betonbouw in te zien. Het is namelijk de ideale manier om een moderne, strakke woning te bouwen die voldoet aan de aller strengste energie eisen.

Een betonnen woning kan snel wind- en waterdicht worden opgetrokken. In tegenstelling tot bij betonkelders worden de wanden op maat gegoten in de fabriek.  Zo’n betonnen wand bestaat uit twee schillen van gewapend beton met daartussen de isolatie die ook reeds in de fabriek toegevoegd wordt.  Om koudebruggen te voorkomen zijn de schillen met elkaar verbonden door speciaal ontwikkelde roestvrije verbindingsstukken uit hoogwaardig isolatiemateriaal. JVA Construct heeft uiteraard alle ervaring en materialen om dit werk voor jou uit te voeren.

Maar wat zijn de grote voordelen van bouwen in beton?

  • Draagkracht: een betonnen constructie is heel sterk en heeft een groot draagvermogen. Daardoor kunnen grote binnenruimtes worden gecreëerd zonder dat er extra steunmuren nodig zijn.
  • Duurzaam: betonbouw is voor het leven! Geen enkel ander bouwmateriaal is zo sterk en onderhoudsvriendelijk als beton. De constructie is dus slecht minimaal schadegevoelig.
  • Strak design: of je de muren nu wil afwerken met een laag bepleistering of je laat ze liever zo, het uitzicht van een betonwoning is strak en tijdloos. Eens de bekisting wordt verwijderd zijn de muren trouwens meteen glad. Je kan ze dus prima zo laten, dat bespaart je veel tijd en geld én je hebt een uniek, tijdloos design.
  • Energiezuinig: de hoge thermische inertie van beton zorgt ervoor dat je woning prima geïsoleerd is en meer dan voldoet aan de recente BEN-woning energie eisen. Bovendien zorgt het beton ervoor dat je de temperatuur in huis erg stabiel kan houden wat een aangenaam woonklimaat geeft.
  • Akoestisch dempend: beton heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.  Wil je af van straatlawaai of ben je op zoek naar een goede geluidsdemping tussen de kamers, dan is betonbouw een uitstekende keuze.
  • Verkorte bouwtijd: alle uitsparingen voor leidingen, elektriciteit, ramen en deuren worden meteen bij het bekisten voorzien. Dat wil zeggen dat je al snel kan overgaan tot het afwerken van de woning zonder dat er opnieuw boor- of breekwerken moeten gebeuren. Op die manier spaar je heel wat tijd uit en kan je sneller in je nieuwe woning trekken.
  • Proper op de werf: de betonmuren worden vooraf in onze fabriek gemaakt.  Dat wil zeggen dat ze op jouw bouwwerf enkel nog moeten worden bevestigd en dat je dus een heel propere werf houdt.

Woning in betonbouw

Wie gaat bouwen moet steeds meer rekening houden met de duurzaamheid en het energieverbruik van een woning.

Woningen in beton voldoen aan de strengste eisen en het is dus niet te verwonderen dat betonbouw aan een enorme opmars bezig is.

Bouwen in beton
heeft dan ook grote voordelen.

JVA Construct is jouw partner in betonbouw


Om zeker te zijn dat de woning helemaal aan jouw eisen voldoet doe je beroep op een ervaren vakman. Betonbouw is namelijk een specialisatie waarvoor kennis en de juiste materialen nodig zijn. Omdat JVA Construct al jarenlang ervaring heeft met het bouwen van betonnen constructies zijn wij ook voor jouw nieuwe woning de ideale bouwpartner.

Bij betonbouw is het belangrijk dat alles vanaf de start van de ruwbouw helemaal juist zit. Een goede planning is noodzakelijk dus overleggen wij heel goed met de bouwheer en de architect vooraleer we de bekisting opbouwen en de muren in onze fabriek gieten. Op die manier zijn we zeker dat jouw woning aan je wensen voldoet.

Benieuwd naar de andere voordelen van een woning in beton? Wil je meer weten over betonbouw en enkele referenties bekijken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Realisaties


Interesse in betonbouw?

Neem vrijblijvend contact met ons op!
+32 477 44 23 83

info@jvaconstruct.be

Gommerijnstraat 46A
2223 Heist-op-den-Berg

Sitemap

Voorwaarden

Privacy & cookie policy

ALVANO BVBA
BE0817.021.397

© 2021 JVA Construct